Az Adblock Plus magyar szűrőlista (hufilter) hivatalos honlapja
A lényeg
Az Adblock Plus plugin itt érhető el, feliratkozni a hufilterre ide kattintva lehet. A kötelező jogi szöveg:

"A szűrőre mindenki a saját felelősségére iratkozik fel, a feliratkozás terheit viseli, hasznát húzza. A szűrőre való feliratkozás a jelen oldalon közölt felhasználási feltételek automatikus elfogadását jelenti. Mindennemű garancia, szavatosság, jótállás kizárva. Az előzetes értesítés nélküli változtatás joga fenntartva."

Az Adblock Plus telepítésére, a nem a szűrőszabályokhoz kapcsolódó levelekre nincs kapacitásom válaszolni.
For English speakers this filter does not do much good, however you can reach me by mail.
Kapcsolat / contact
pete kukac teamlupus pont hu
Mi az Adblock Plus? Mi ez a szűrő?
Az Adblock Plus egy Firefox plugin, ami képes adott oldalakon a nem kívánt elemek (trackerek, reklám) kiszűrésére, tiltására. A plugin önmagában nem csinál semmit, fel kell iratkozni legalább egy szűrőszabálylistára. 2007 elején, amikor a hufilter indult, még nem volt egyetlen, magyar oldalakat átfogó szűrőszabály lista, így kezdtem bele a hufilter összeállításába. Mint utólag kiderült tévedtem, Ajnász listája akkor már bő egy éve futott.
Szűrési irányelvek
A "hufilter"-t azzal a céllal hoztam létre, hogy a nemkívánatos elemeket kiszűrje a magyar webről, meggyorsítva az oldalletöltést, sávszélességet (adatforgalmat) és gépidőt takarítson meg. A hufilter készítésének elsődleges motivációja a saját szükséglet, illetve annak a kielégítése. A szűrő óhatatlanul szubjektív valamennyire, ezért ha valakinek nem felel meg, kérem ne használja. A szűrőlistára felkerülő elemeket a lehető legkörültekintőbb módon válogatom meg, de nem célom a reklámboxok totális eltüntetése, sokkal fontosabb hogy a szűrő ne okozzon előre nem látható bonyodalmakat az oldalak működésében. Ebből kifolyólag nagyon általános "*ad*" formájú szabályok nem fognak belekerülni, joker vagy a domain vagy az URL többi részében lehet, de mindkettőben nem.
A hufilter kifejezetten nem szűri: a Youtube-t, a Twittert, a Facebook-ot és a FB alkalmazásokat.
Ha valaki hibát talál a szűrőszabályokban, vagy nagyobb (1 évnél öregebb, ~100+ látogató/nap) oldal elemeit javasolná felvételre, kérem használja az Adblock beépített hibabejelentőjét. Új szűrőszabály javasolása esetén meg kell adni magát a szabályt és egy linket, ahol látható az a reklám amit kiszűr.
Segítség, nem működik az X oldal !!!4
  1. Kapcsold ki az Adblock Plus-t a Firefoxban. Ha így is rosszul jelenik meg az oldal, nem a hufilter miatt van. Nem is az Adblock+ miatt van.
  2. Nézd át az Adblock Plus konfigodat. Kapcsolj ki egy próba erejéig mindent a hufilteren kívül (saját szabályaid, más listák). Ha így megjavul, a hiba nem a hufilterben van.
  3. Ha a fentiekkel nem sikerült megoldani, akkor a hiba nagy valoszínűséggel a hufilterben van. Használd az Adblock beépített hibajelentőjét vagy készíts egy screenshotot a hibás oldalról, amin pirossal karikázd be a hibás részt és küldd el levélben csatolmányként. A levél tárgyába írd bele pls. hogy hufilter, e nélkül megeheti a spamszűrő. Hasznos ha néhány szóban vázolod a problémát és megadsz egy url-t (deeplinket) is.
Jó szörfölést / happy surfing!